Czym jest catering regeneracyjny?

Catering regeneracyjny to filozofia żywności, która opiera się na idei, że możemy stworzyć zrównoważony i zdrowy system produkcji żywności. Żywność regeneracyjna jest wytwarzana z zamiarem wykorzystania wszystkich dostępnych zasobów do ich pełnego potencjału. Żywność regeneracyjna jest nie tylko dobra dla środowiska, ale daje również ludziom możliwość zdrowszego i bardziej zrównoważonego odżywiania.

Catering może być regeneracyjny na następujące sposoby:

• Używanie składników i praktyk regeneracyjnych – w tym lokalnych produktów, ekologicznego mięsa, drobiu i jaj odchowanych na pastwiskach, a także leków, które są nie tylko bezpieczne do spożycia przez ludzi, ale także bezpieczne dla środowiska

• Używanie mniejszej ilości opakowań, przyjęcie podejścia polegającego na ograniczeniu ilości odpadów w transporcie żywności oraz stosowanie materiałów nadających się do kompostowania w sprzęcie gastronomicznym (np. bambusowe słomki)

• Projektowanie produktów, które szybko się rozkładają, aby po użyciu mogły ulec biodegradacji

Najlepsze praktyki regeneracji żywności na imprezie lub w firmie

Podczas organizowania przyjęcia lub wydarzenia jedzenie może być jego dużą częścią. Jednak podczas organizowania wydarzenia związanego z jedzeniem ważne jest, aby podjąć środki ostrożności, aby jedzenie się nie zmarnowało.

Reklama: https://bgcatering.pl/

Przepisy na gotowanie resztek są w całym Internecie. Tylko nie zapomnij dołączyć instrukcji, jak pakować i przechowywać resztki jedzenia, aby zapobiec potencjalnemu zanieczyszczeniu.

W tej sekcji omówiono najlepsze praktyki dotyczące ponownego przetwarzania resztek na imprezie lub w firmie. Zaczyna się od omówienia, jak ważne jest, aby gospodarze mieli przygotowane plany, aby uniknąć marnowania jedzenia, zanim przejdziemy do szczegółów, co należy zrobić po zakończeniu imprezy.